Truca

Presentació

Una mica d'història

L'any 1851 unes monges de la Congregació de La Immaculada Concepció de Mataró van arribar a Vilassar, amb la voluntat de servei d'acabar amb l'analfabetisme femení que hi havia al poble, per ocupar la plaça de mestra municipal de noies a l'escola de nova creació.

Des del 1873 van continuar la tasca educativa en una escola ja privada i a partir del 1980 les religioses van anar cedint les places de mestres a persones laiques.

És per això que popularment la nostra escola és coneguda a Vilassar com "l'Escola de les Monges".

L'any 2006, les monges van marxar de Vilassar, van deixar l'escola i van traslladar la seva comunitat a Mataró. Aleshores la titularitat passà a mans dels pares i mares que es van constituir en Agrupació (AELI), primer, i després en La Fundació Privada de l'Agrupació Escolar La Immaculada (FAELI) amb l'esperit de continuar en la línia d'educació en valors que ens caracteritza i, alhora, modernitzar i dinamitzar el funcionament del centre treballant conjuntament amb els i les mestres.

Qui som?

Hereus d'aquesta història, som una escola d'Educació Infantil i Primària que educa en valors cristians. L'ajuda, el compartir, la solidaritat, el respecte, el diàleg, la no-violència, la senzillesa i tants d'altres formen part del nostre tarannà i del funcionament del dia a dia de l'escola. Tot per treballar amb la vocació de construir una societat més justa, solidària i respectuosa.

Gestionada pels pares i mares constituïts en Fundació tenim la voluntat de continuar la tasca educativa que, des de fa més de cent seixanta anys, s'ha anat fent a Vilassar de Dalt. Ens esforcem en que els nostres alumnes esdevinguin persones ben formades, sensibles i respectuoses envers els altres i amb conviccions i esperit crític per tal que cadascú desenvolupi al màxim les seves capacitats personals per encarar el futur amb garanties d'èxit.

 

 

Educació Infantil

L'etapa d'educació infantil, s'inicia als 3 anys fins als 6 anys.

Es basa en la formació integral dels infants, aplicant noves metodologies i amb un equip de mestres il·lusionat i amb esperit innovador.

L'equip de mestres afavoreix les condicions necessàries perquè cada infant pugui desenvolupar les seves capacitats i avançar en el seu procés amb un ritme propi.

Activitats i aprenentatges:

 • Programa d'integració als infants de 3 anys que comencen l'escola, el qual permet crear un clima acollidor i relaxat necessari per facilitar l'adaptació dels nens i nenes.
 • El joc és l'activitat per excel·lència de la infància.
 • La pràctica psicomotriu permet fer un procés de maduració psicològica i emocional a través de l'expressió corporal i el moviment.
 • Aprenentatge de la lectoescriptura des d'una teoria constructivista.
 • Treball per racons on cada nen i nena aprèn al seu ritme els llenguatges matemàtic, verbal, musical i artístic.
 • Coneixement de l'entorn social i natural mitjançant el treball per projectes.
 • Anglès i informàtica des de P3.
 • Introducció de la llengua anglesa en l'àrea de Psicomotricitat.
 • Ús de recursos digitals: Activitats amb iPad, aula TIC, racó d'ordinador a l'aula i projector a totes les aules. 

 

Educació Primària

L'etapa d'educació primària comprèn el primer tram obligatori de l'escolaritat dels 6 als 12 anys. S'organitza en tres cicles de dos anys de durada cadascú: cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior.

En aquesta etapa ens proposem proporcionar a tots els nens i nenes una formació humana i social que faci possible el desenvolupament de les capacitats individuals.

Activitats i aprenentatges:
Les activitats d'aprenentatge es plantegen fomentant el diàleg, la responsabilitat en el treball i l'esperit crític i tolerant, a través de metodologies que potenciïn la participació dels alumnes:

 • Racons i tallers d'aprenentatge.
 • Experimentació en la ciència.
 • Recerques i treball en equip.
 • Treball d'habilitats del pensament.
 • Ús de recursos informàtics: Projector a totes les aules, aula TIC i ús d'iPads.
 • Projecte MIRA (Mètode Interactiu de Reflexió a través de l'Art).
 • Educació per la salut.
 • Educació Vial.

Aquesta pàgina web fa ús de cookies pròpies de Joomla per a la gestió interna d'usuaris. Per a més informació visita el nostre avís legal. Veure Avís Legal