Projectes i Connexions

Projectes singulars
Aprenentatge Km 0

Aquest concepte, guanyador d’un Premi Baldiri Reixac, neix a l’Escola La Immaculada el curs 2014-2015 quan, molt centrats en l’aprenentatge significatiu del nostre alumnat, vam decidir focalitzar-nos en la vida del poble i en allò que teníem més proper per trobar nous contextos generadors d’aprenentatge. Així va néixer la idea de l’ Aprenentatge Km 0, que ens serveix, a grans i petits, per establir lligams amb els altres, aprendre i créixer com a persones, posar en valor les relacions humanes, enfortir el nostre teixit social, prendre consciència de comunitat, i convertir en agent educador les persones del nostre entorn.

Arbres de preguntes - Aprenentatge globalitzat

Cada classe tria i construeix quin serà l’arbre que recollirà totes aquelles preguntes que nens i nenes es puguin fer. Són una eina per afavorir processos d’aprenentatge globalitzat a partir dels interessos dels propis infants.

Capses d’aprenentatge

Són una eina que proposa diferents reptes i accions i ens ajuda a assolir un dels objectius del nostre projecte educatiu, el de  fomentar l'autonomia de l'alumnat. Ens possibiliten fer que els nens i les nenes de l'escola siguin capaços de trobar eines i recursos per superar aquells reptes que sorgeixen en els contextos d'aprenentatge.

MIRA!

El Mètode Interactiu de Reflexió a partir de l’Art és una activitat de conversa i intercanvi d’idees creada pel MOMA (Museum of Modern Art) de Nova York on nens i nenes aprenen a reflexionar i pensar col·lectivament a partir de l’activitat L’Artista de la setmana.

Música per aprendre a escoltar

Amb L’Audició de la setmana promovem l’hàbit d’escoltar, que dóna una actitud específica i individual d’atenció que facilita l’activitat intel·lectual, interior i profunda.

Filosofia a Educació Infantil

Té per objectiu ajudar els més petits de l’escola a pensar i reflexionar i a aprendre a formular bones preguntes. La Sofia i en Filo són els personatges que els motiven a pensar.

VideoMat

Projecte matemàtic i tecnològic vinculat al CESIRE CreaMAT (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) . Consisteix en respondre preguntes matemàtiques realitzant petits documentals en vídeo.

Petits fotògrafs

Projecte sobre llenguatges fotogràfic i cinematogràfic a Ed. Infantil i Primària, lligat al desenvolupament de les competències comunicatives dels nostres alumnes.

Fotomàtiques

Projecte vinculat a l’Associació Catalana de Matemàtiques. Consisteix en realitzar una activitat d’aprenentatge transversal que lliga els llenguatges matemàtic i fotogràfic.

Projecte TREVA

Basat en la introducció de la relaxació i la meditació a l’aula, apostem per educar en la calma.

Connexions

A l’Escola la Immaculada hem rebut diferents propostes de diverses entitats, universitats i institucions per establir vincles de col·laboració o participació en diversos projectes tant locals, com nacionals i internacionals.

BLENDI

Llegir

Blended Learning for Inclusion

Es tracta d'un projecte Erasmus+ de la Unió Europea liderat per la Universitat de Ciències Aplicades Diakonia de Finlàndia. El nostre professorat i alumnat col·labora amb un equip d'investigació de la Universitat Pompeu Fabra amb l'objectiu d'ajudar a comprovar com la combinació d'eines digitals en l'aprenentatge amb altres metodologies afavoreix la inclusió social i la igualtat a tot Europa.

Schoolweavers

Llegir

NetEdu Project

Acompanyats per la Universitat Blanquerna-Ramon Llull, formem part d’una comunitat internacional interconnectada de líders, educadors i investigadors amb l'objectiu de conrear i teixir ecosistemes d'aprenentatge locals per respondre eficaçment als nostres reptes socials i del planeta.

Fòrum Futures of Education

Llegir

La Immaculada és una de les 30 escoles de Catalunya que formem part d’aquesta iniciativa global de la UNESCO per reimaginar com el coneixement i l’aprenentatge poden definir el futur de la humanitat i del planeta.

Laboratori de transformació Educativa

Llegir

Formem part d’aquesta xarxa de centres educatius del Departament d’Educació i en som centre de referència en processos de transformació educativa.


Cartografia de les Arts CoNCA

Llegir

Som una de les 10 escoles reconegudes pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts com a centre educatiu on l’art i la cultura tenen un paper fonamental en els processos d’aprenentatge.

EN21

Llegir

Haver format part del grup de 30 escoles de la mostra del moviment Escola Nova 21 va suposar l’inici de tot aquest procés de reflexió i millora sobre com podem oferir experiències educatives de qualitat al nostre alumnat.

Map to the Stars

Llegir

El nostre alumnat participa d’aquesta iniciativa cultural europea concebuda pel Mercat de les Flors-Casa de La Dansa de Barcelona, el Ballet National de Marseille, l'ICK d'Amsterdam i Il Museo dei Bambini de Roma que porta la dansa contemporània i les arts del moviment a l'escola.

Can Framis-Fundació Vila Casas

Llegir

La nostra escola té un conveni de col·laboració amb aquest centre de pintura contemporània i això possibilita que els nens i les nenes puguin gaudir i aprendre de l’art en viu.


Microfusa

Llegir

Compartim projecte amb aquesta empresa líder en tecnologia musical. El nostre alumnat i el seu cocreen i enregistren temes musicals als estudis.

RED-La Immaculada Report

Llegir

Gràcies a aquest aliança amb la Xarxa de Revistes Escolars Digitals, els nens i nenes editen la pròpia revista de l’escola amb l’assessorament d’una professional del periodisme.

Tenim la Paraula

Llegir

Som un dels 9 centres educatius del Maresme que participem en aquest programa pilot del Departament d’Educació que té com a objectiu millorar l’oralitat dels nens i nenes.

School to School

Llegir

Projecte de col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer que proposa un treball d’aprenentatge paral·lel amb una escola de l’Índia.


Fundació Privada de l'Agrupació Escolar la Immaculada
C. Mare Àngela Perera, núm. 4, Vilassar de Dalt

T. 937532958
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Fundació Privada de l'Agrupació Escolar la Immaculada
C. Mare Àngela Perera, núm. 4, Vilassar de Dalt

T. 937532958
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.